Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí balenky na tokajském víně (lze i telecí)

Popis receptu: 
Vinikající lehce pikantní
Autor: Marek Mikulka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na nádivku: máslo 2 červené cibule 2 stroužky česneku 2 jablka lžička tymiánu lžička dijonské hořčice 2 vejce 5 starších rohlíků lžíce nakrájené petrželky Na balenky: Hovězí (telecí) kýta nakrájená na plátky 160g másla, 60g sádla 3cibule nakrájené najemno 100g anglické slaniny na nudličky 100g hladké mouky 250ml smetany na šlehání 400ml tokajského vína 500ml drůbežího vývaru snítka tymiánu sůl, pepř, cukr

Příprava jídla

Nádivka: Na 2lžících másla opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme jablka nakrájená na kostky a ještě 5min opékáme. Pak smícháme s lžičkou tymiánu, hořčice, lžící nasekané petrželky, 2vejci a na kostičky nakrájenými rohlíky namočenými ve smetaně. Vše důkladně rukama prohněteme. Balenky: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a provázkem svážeme balenky. Opečeme je na sádle ze všech stran. Vyjmeme. K sádlu přidáme máslo (60g) a orestujeme na něm cibuli a slaninu. přidáme tymián, vložíme zpět balenky a zalijeme vínem (300ml) a vývarem. přivedeme k varu. Vložíme do trouby a pečeme při 170st 1hod zavřené a 20min otevřené (pro telecí 40min zavřené a 15min otevřené). Měkké balenky vyjmeme. Omáčku zahustíme jíškou připravenou z 60g másla a 100g hladké mouky. Přidáme smetanu a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vymixujeme se zbytkem vína a 40g másla do haldké omáčky. Podáváme s rýží.
REKLAMA

Přidat komentář