Hovězí balenky na tokajském víně (lze i telecí)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí balenky na tokajském víně (lze i telecí)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Na nádivku:
máslo
2 červené cibule
2 stroužky česneku
2 jablka
lžička tymiánu
lžička dijonské hořčice
2 vejce
5 starších rohlíků
lžíce nakrájené petrželky

Na balenky:
Hovězí (telecí) kýta nakrájená na plátky
160g másla, 60g sádla
3cibule nakrájené najemno
100g anglické slaniny na nudličky
100g hladké mouky
250ml smetany na šlehání
400ml tokajského vína
500ml drůbežího vývaru
snítka tymiánu
sůl, pepř, cukr
Nádivka: Na 2lžících másla opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme jablka nakrájená na kostky a ještě 5min opékáme. Pak smícháme s lžičkou tymiánu, hořčice, lžící nasekané petrželky, 2vejci a na kostičky nakrájenými rohlíky namočenými ve smetaně. Vše důkladně rukama prohněteme. Balenky: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a provázkem svážeme balenky. Opečeme je na sádle ze všech stran. Vyjmeme. K sádlu přidáme máslo (60g) a orestujeme na něm cibuli a slaninu. přidáme tymián, vložíme zpět balenky a zalijeme vínem (300ml) a vývarem. přivedeme k varu. Vložíme do trouby a pečeme při 170st 1hod zavřené a 20min otevřené (pro telecí 40min zavřené a 15min otevřené). Měkké balenky vyjmeme. Omáčku zahustíme jíškou připravenou z 60g másla a 100g hladké mouky. Přidáme smetanu a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vymixujeme se zbytkem vína a 40g másla do haldké omáčky. Podáváme s rýží.
Autor: marmar123

Obchod Apetit