Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Hovězí balenky na tokajském víně (lze i telecí)
Hovězí balenky na tokajském víně (lze i telecí)


> 60 min
0,0 (0x)

Nádivka: Na 2lžících másla opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme jablka nakrájená na kostky a ještě 5min opékáme. Pak smícháme s lžičkou tymiánu, hořčice, lžící nasekané petrželky, 2vejci a na kostičky nakrájenými rohlíky namočenými ve smetaně. Vše důkladně rukama prohněteme. Balenky: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a provázkem svážeme balenky. Opečeme je na sádle ze všech stran. Vyjmeme. K sádlu přidáme máslo (60g) a orestujeme na něm cibuli a slaninu. přidáme tymián, vložíme zpět balenky a zalijeme vínem (300ml) a vývarem. přivedeme k varu. Vložíme do trouby a pečeme při 170st 1hod zavřené a 20min otevřené (pro telecí 40min zavřené a 15min otevřené). Měkké balenky vyjmeme. Omáčku zahustíme jíškou připravenou z 60g másla a 100g hladké mouky. Přidáme smetanu a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vymixujeme se zbytkem vína a 40g másla do haldké omáčky. Podáváme s rýží.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu