Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Risoto

Popis receptu: 
Hráškové risoto
Autor: Marek Mikulka
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    70g másla olivový olej 2 cibule nadrobno nakrájené 2dl bílého suchého vína 1,2l drůbežího vývaru - horkého 350g rýže na risoto 300g hrášku 30g parmazánu nastrouhaného sůl

Příprava jídla

Na troše olivového oleje a 50g másla pomalu osmahneme cibuli do skelnata. Mezitím krátce povaříme hrášek, ke 100g (které odebereme), přidáme k nim naběračku vývaru a rozmixujeme na pyré. Do pyré přidáme zyblé rozpuštěné máslo a promícháme. K cibuli přidáme rýži, zvýšíme teplotu a za stálého míchání restujeme (asi 1-2minuty) dokud rýže nezačne být průsvitná. Přilijeme víno a za stálého míchání vyvaříme. Osolíme. Jakmile se víno vyvaří snížíme teplotu a přidáme naběračku horkého vývaru. Vývar vyvaříme, poté přidáme další naběračku, asi po 20min zkusíme jestli je rýže měkká na povrchu a vevnitř malinko tuhá, pokud ne, přidáváme další naběračky vývaru (pokud dojde tak vařící vodu). Dochutíme solí. Odstavíme z plotny, přidáme parmazán, pyré a hrášek, přiklopíme pokličkou a necháme 2minuty přikryté. Poté podáváme. Pokud chceme klasické risoto, nedáváme hrášek a jako poslední přidáme poze máslo a parmazán.
REKLAMA

Přidat komentář