Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do hodiny

Suroviny

máslo 70 g
olivový olej
cibule 2 ks
nadrobno nasekaná
víno bílé 2
suché
vývar kuřecí 1.2 l
horký
rýže 350 g
na risoto
hrášek 300 g
parmazán 30 g
nastrouhaný
sůl
Na troše olivového oleje a 50g másla pomalu osmahneme cibuli do skelnata. Mezitím krátce povaříme hrášek, ke 100g (které odebereme), přidáme k nim naběračku vývaru a rozmixujeme na pyré. Do pyré přidáme zyblé rozpuštěné máslo a promícháme. K cibuli přidáme rýži, zvýšíme teplotu a za stálého míchání restujeme (asi 1-2minuty) dokud rýže nezačne být průsvitná. Přilijeme víno a za stálého míchání vyvaříme. Osolíme. Jakmile se víno vyvaří snížíme teplotu a přidáme naběračku horkého vývaru. Vývar vyvaříme, poté přidáme další naběračku, asi po 20min zkusíme jestli je rýže měkká na povrchu a vevnitř malinko tuhá, pokud ne, přidáváme další naběračky vývaru (pokud dojde tak vařící vodu). Dochutíme solí. Odstavíme z plotny, přidáme parmazán, pyré a hrášek, přiklopíme pokličkou a necháme 2minuty přikryté. Poté podáváme. Pokud chceme klasické risoto, nedáváme hrášek a jako poslední přidáme poze máslo a parmazán.
Autor: marmar123

Obchod Apetit