Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koule do koupele

Než si napustíte vanu, zadržte! Tyhle kuličky nejsou na koupání ve vodě, nýbrž ve vroucím mléce – stačí hrnek, a máte božský horký drink.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: na 30 kuliček
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Cukroví

Ingredience

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 300 g kvalitní tmavé čokolády (my použili 70% Figaro)
    • 60 g krupicového cukru
    • 2 tobolky kardamomu
    • 1 vanilkový lusk
    • 1–2 svitky skořice
    • moučkový cukr na obalení

Příprava jídla

1 Smetanu svařte s kořením a cukrem a nechte hodinu odstát, aby se vůně a chuť koření dostala do smetany.

2 Čokoládu nalámejte do misky na drobno, znovu zahřejte smetanu a přes cedník ji vlijte na čokoládu. Míchejte do rozpuštění a po zchladnutí dejte hmotu do lednice. Asi po 40 minutách by měla ganache (čti ganáš) neboli čokoládovo-smetanová hmota ztuhnout.

3 Do misky nebo hlubokého talíře nasypte moučkový cukr a z hmoty odebírejte lžící hromádky. Po jedné je vhazujte do moučkového cukru, vyválejte do tvaru koule a nechte ztuhnout v lednici. V chladu a temnu vydrží asi dva týdny.

NĚCO NAVÍC

  • Koule, které budete chtít použít pro horkou čokoládu, vyrobte raději drobné, aby se v horkém mléce rozpustily.
  • Nefandíte chuti kardamomu nebo skořice? Tak vyrobte koule s pomerančem: část čokolády hořké nahraďte pomerančovou a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátové hrášky

Pomerančové karamelky s čokoládou

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Lanýže z Karibiku

Mandlový máslový karamel

Nepečené kokosové kuličky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Přijde mi neuvěřitelné že po výzvě použít kvalitní tmavou čokoládu použijete Figaro...

Přidat komentář