Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátové hrášky

Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: na 25 hrášků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT5M
Vaření 0:05
Cukroví

Ingredience

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce másla
    • 2 kapky mátového oleje nebo lžičku mátové esence (viz Něco navíc)
    • 200 g tmavé čokolády, nalámané
    • 60 g čerstvé máty
    • 8 lžic krystalového cukru

Příprava jídla

1 Máslo a smetanu rozehřejte, ale nenechte vařit. Odstavte a vmíchejte olej. Horkou smetanu vlijte na čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte přes noc v lednici.

2 Plech vyložte papírem na pečení. Z vychladlé hmoty tvořte malé kuličky a pokládejte je na plech. Cukr rozdrťte v hmoždíři nebo v mixéru s mátou, ideálně na několikrát. Kuličky pak obalujte v mátovém cukru a uložte do krabice.

NĚCO NAVÍC
Mátovou esenci koupíte u Robertsona nebo kvalitní mátový olej na webu www.nobilis.cz. Olej lijte opravdu jen po kapkách!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové karamelky s čokoládou

Lanýže z Karibiku

Koule do koupele

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Mandlový máslový karamel

REKLAMA

Přidat komentář