Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: na menší plech
Doba přípravy: Do 30 minut
+ tuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    • 1 bílek
    • 200 g krupicového cukru
    • 50 ml medu
    • 100ml zlatého sirupu (pod názvem golden syrup ho prodává např. Tesco)
    • dřeň z vanilkového lusku
    • 100 g loupaných mandlí
    • 100 g kandovaných třešní
    • olej na vymazání formy

Příprava jídla

1 V troubě opražte na plechu mandle. V pánvi se silným dnem zahřejte med, cukr a zlatý sirup s 1 lžící vody. Nechte asi 2 minuty pěnit a sirup odstavte.

2 Z bílků ušlehejte sníh. Šlehač nechte zapnutý na maximum a tenkým proudem přilévejte horký sirup. Až ho vmícháte polovinu, vraťte medový sirup na sporák a zahřívejte asi 4–5 minut; měl by mírně ztmavnout. Pak zas na plný výkon zapněte šlehač a sirup zapracujte do bílků. Směs pak asi 5 minut šlehejte na poloviční výkon.

3 Turecký med smíchejte s mandlemi a třešněmi a vyklopte ho do vymazané formy s papírem na pečení. Jde to ztěžka, protože med rychle tuhne. Povrch uhlaďte a nechte zpevnit. Druhý den nakrájejte.

HEZKÝ POVRCH :
Pokud chcete kostičky krásné, vyložte formu navíc ještě jedlým papírem nebo oplatkovým plátem. Stejný plát položte i svrchu a přitlačte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátové hrášky

Pomerančové karamelky s čokoládou

Mandlový máslový karamel

Koule do koupele

Lanýže z Karibiku

REKLAMA

Přidat komentář