
Vegetariánské knedlíčky
Náplň vegetariánských knedlíčků můžete libovolně obměňovat podle dostupných surovin a chuti.
Vydání: 2011/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na 60 knedlíčků
Ingredience
- 2 dávky těsta na knedlíčky ťiao-c’ (recept)
- 1 hrnek vařené quinoy
- 1 hrnek povařeného bílého zelí, nakrájeného najemno a vymačkaného
- 2 čerstvé houby šítake, najemno sekané
- 1 lžíce čerstvého prolisovaného zázvoru
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky vína mirin (mají obchody s japonskými potravinami)
- asi 1/4 lžičky soli
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Ze všech přísad smíchejte náplň. Připravené těsto rozdělte jako v receptu na knedlíčky ťiao-c’ a vyvalujte z něj placičky se slabšími okraji. Do středu vždy vložte trošku náplně, placičku přeložte a pevně k sobě přitiskněte okraje po obvodu půlkruhu.
2 Naplněné knedlíčky uvařte doměkka v páře na bambusovém sítku nebo na obyčejném pařáčku vyloženém plátnem.
NĚCO NAVÍC
Na omáčku smíchejte třeba rýžový ocet, tmavou sójovku a chilli olej.
Přidat komentář