Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánské knedlíčky

Náplň vegetariánských knedlíčků můžete libovolně obměňovat podle dostupných surovin a chuti.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: na 60 knedlíčků
Doba přípravy: Více než hodinu
PT10M
Vaření 0:10
Asijská

Ingredience

    • 2 dávky těsta na knedlíčky ťiao-c’ (recept)

    NA NÁPLŇ

    • 1 hrnek vařené quinoy
    • 1 hrnek povařeného bílého zelí, nakrájeného najemno a vymačkaného
    • 2 čerstvé houby šítake, najemno sekané
    • 1 lžíce čerstvého prolisovaného zázvoru
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 2 lžičky sójové omáčky
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • 2 lžičky vína mirin (mají obchody s japonskými potravinami)
    • asi 1/4 lžičky soli

Příprava jídla

1 Ze všech přísad smíchejte náplň. Připravené těsto rozdělte jako v receptu na knedlíčky ťiao-c a vyvalujte z něj placičky se slabšími okraji. Do středu vždy vložte trošku náplně, placičku přeložte a pevně k sobě přitiskněte okraje po obvodu půlkruhu.

2 Naplněné knedlíčky uvařte doměkka v páře na bambusovém sítku nebo na obyčejném pařáčku vyloženém plátnem.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku smíchejte třeba rýžový ocet, tmavou sójovku a chilli olej.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

Vařené knedlíčky ťiao-c’

REKLAMA

Přidat komentář