Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pracny

Asi na ně máte recept. My vám však nabízíme tu nejvybroušenější verzi!
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
155 (hlasů)
Počet porcí: celý plech
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočinutí Pečení: 5-10 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 70 g mletých vlašských ořechů
    • 140 g moučkového cukru
    • 140 g másla (pokojové teploty)
    • 210 g polohrubé mouky
    • 2 malá vejce
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • na ,špičku‘ lžičky mletého hřebíčku
    • nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu

Příprava jídla

1 Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

2 Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct.

3 Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklopte za horka.

NĚCO NAVÍC
Klasické plechové formičky je před plněním lepší vymáznout máslem nebo olejem. Naopak silikonové formičky se vymazávat nemají – jen tak vynikne kresba.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář