Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červené kari s kachními prsíčky

Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Opékání 0:30
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce oleje
    • 3 lžíce červené kari pasty
    • 300 g pečeného kachního masa (prsíčka s kůží)
    • 350 ml kokosového mléka
    • 5 třešňových rajčátek
    • 1 hrnek kompotovaného ananasu (kostičky)
    • 2 čerstvé červené chilli papričky
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžičku přírodního krupicového cukru
    • hrst bazalkových lístků, nakrájených

    Na ozdobu:

    • čerstvé bazalkové lístky
    • několik citrusových listů (lze vynechat)

Příprava jídla

1. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.

2. Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.

3. Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.

4. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.

5. Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Zelené thajské kari s vepřovým masem a lilky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.

Přidat komentář