Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pao-c’ (baozi)

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: na 12 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Vaření 0:20
Chléb a pečivo Asijská

Ingredience

    • 450 g hladké mouky + navíc
    • 1/2 kostky čerstvého droždí
    • 1 lžíce krystalového cukru
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • trocha sezamového oleje

    NA NÁPLŇ

    • 1 ředkev daikon, nakrájená na tenounké plátky

Příprava jídla

1 Do mísy vsypte mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 250 ml vlažné vody, vsypte cukr, poprašte hrstkou mouky, rozdrobte droždí. Až droždí vypění, osolte mouku a zadělejte těsto. Je-li moc suché a nedrží, přidejte ještě cca 50 ml vody. Těsto 5–10 minut hněťte; mělo by být pevné, a když do něj píchnete prstem, mělo by se pomalu vracet do původního tvaru. Povrch musí být hladký. Lehounce ho potřete olejem a nechte vykynout na dvojnásobný objem (v teple cca 90 minut, v chladu necelé 3 hodiny).

2 Vykynuté těsto prohněťte a vytvarujte z něj placku, rovnoměrně ji posypte kypřicím práškem a znovu prohněťte. Pokud je těsto moc měkké, přidejte trochu mouky. Rozdělte ho na 12 stejně velkých koulí a každou rozválejte na placku o průměru 15 cm se silnějším středem. (Vlhkou utěrkou přikryjte ty, co s nimi právě nepracujete.)

3 V každé placce udělejte v ruce prohlubeň a dejte do ní lžíci náplně. Okraje těsta poskládejte po obvodu k sobě, přitiskněte a zakruťte ,krček‘. Bochánky položte spojem nahoru na čtverečky pečicího papíru (cca 10 x 10 cm). Nechte v teple hodinu kynout. Pak je položte i s papírem na pařáček (či bambusové síto) tak, aby se nedotýkaly (můžete je vařit po částech).

4 Vařte přiklopené 20 minut nad mírně vroucí vodou. Pak sejměte hrnec i s pařáčkem z ohně a nechte pár minut stát. Poté opatrně odklopte víko a vyjměte bochánky. Sloupněte papír a ještě teplé podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pao-c’ uvařte bez náplně, pak je roztrhněte a naplňte jako sendvič pečeným kachním masem nebo hovězím a zakapejte omáčkou hoisin a posypte jarní cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nasi Dagang

Gado gado

Pekingská kachna

Phat Thai

Tom Yam Kung

Přidat komentář