Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Koložvárska kapusta (zelí)

Popis receptu: 
Pre tých čo milujú kyslú kapustu (zelí) na všetky spôsoby
Autor: Blanka Petrášová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    mleté bravčové mäso 500 g kvasená kapusta 700 g ryža 350 g smotana kyslá 250 g cibuľa 2 ks cesnak 2 strúčik olej soľ rasca mletá červená paprika mleté čierne korenie

Příprava jídla

Mleté bravčové mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, speníme a pridáme mäso, ktoré narýchlo opražíme a následne podusíme. Ku koncu dusenia primiešame pretlačený cesnak. Kvasenú kapustu precedíme a narežeme na menšie kúsky. V druhom hrnci si na oleji speníme cibuľu s mletou červenou paprikou, pridáme kapustu, trocha podlejeme vodou, mierne osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Ryžu opražíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Pekáč si mierne naolejujeme, navrstvíme polovicu podusenej kapusty, na kapustu navrstvíme mäso zmiešané s ryžou a znova navrstvíme zvyšnú kapustu. Celé prelejeme kyslou smotanou zmiešanou s lyžičkou mletej červenej papriky. Pečieme v trúbe na 200 °C prikryté alobalom asi 20 minút, potom odokryjeme a necháme ešte asi 25 minút zapiecť. Na mäsovú zmes môžeme pre výraznejšiu chuť pridať jednu až dve na kolieska nakrájané klobásy (najlepšie pikantné ). Miesto oleja môžeme použiť bravčovú masť.
REKLAMA

Přidat komentář