Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vánočka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vánočka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

50 dkg polohrubé mouky
25 dkg hladké mouky
15 dkg cukru
18 dkg másla
4 ľloutky
4 dkg kvasnic
1/4 l mléka - i méně
ąpetka soli
citronová kůra
mandle, hrozinky, ořechy - nasekané na hrubo
Ohřejeme lehce mléko, přidáme cukr a kvasnice a počkáme, aľ vzejde kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky se ąpetkou soli /pozor, sůl se nesmí dostat do přímého kontaktu s kvasnicemi, nevzeąly by/. Přidáme kvásek, rozpuątěné vlaľné nebo vychladlé máslo, ľloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Pořádně promícháme, nejlépe v robotu. Ke konci míchání přidáme ořechy, mandle a hrozinky - podle chuti, znovu pořádně promícháme a necháme vykynout. Pečení nevím přesně, musíą to hlídat. Pokud si pamatuji, tak peču na horký vzduch - 180st., v receptu mám poznámku 35 minut, ale myslím, ľe ji peču mnohem déle. Musíą zkusit ąpejlí, pokud by byla tmavá a uvnitř se jeątě lepila, tak ji přikryj alobalem a sniľ teplotu na 160 st.
Autor: danavan

Obchod Apetit