Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

česnek 2
větší
olivový olej
Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky „zvrchu“. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme položit na pečící papír). Česnek pečeme zabalený v alobalu na 220 °C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut vyndáme z alobalu a pečeme jej volně. Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude mít těměř tekutou konzistenci, barvy zlatohnědé. Doporučuji konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem. Možno poté dochutit troškou soli a čerstvě namletým pepřem, ale není nutné, vynikající samo o sobě.

Obchod Apetit