Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečený česnek

Popis receptu: 
Vynikající pouchoutka k čerstvému pečivu.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 Větší palice česneku Olivový olej

Příprava jídla

Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky „zvrchu“. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme položit na pečící papír). Česnek pečeme zabalený v alobalu na 220 °C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut vyndáme z alobalu a pečeme jej volně. Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude mít těměř tekutou konzistenci, barvy zlatohnědé. Doporučuji konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem. Možno poté dochutit troškou soli a čerstvě namletým pepřem, ale není nutné, vynikající samo o sobě.
REKLAMA

Přidat komentář