Havlovy makové rohlíčky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Havlovy makové rohlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 40
tuk 1 bal
zakysaná smetana 1 bal
moučkový cukr
na obalení
vanilkový cukr 1 bal
Náplň
mák celý 25
mletý
krupicový cukr 10
citronová kůra
z 1 citronu
mléko 1
vařící
Mák smícháme s cukrem a zalijeme vařícím mlékem. Pozor: zaléváme opatrně, jinak přelijeme a budeme muset zahušťovat. Pokud se to přesto stane, zahustíme nadrobenými piškoty. Ochutíme citronovou kůrou. Ze surovin připravíme hladké těsto, dobře vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, které přikryjeme fólií a dáme nejméně na dvě hodiny do lednice odpočinout. Mezitím si připravíme náplň, jak je uvedeno shora. Z každého bochánku vyválíme kruh, který rozdělíme přes střed (použijeme rádýlko) na osm dílků. Na širší stranu dílku lžičkou nanášíme nádivku a rolujeme do tvaru rohlíčku, který klademe na vymazaný plech. Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme zhruba 30 minut při 200° C. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Obchod Apetit