Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brambory zapečené s rajčaty, smetanou, parmezánem a bylinkami

Popis receptu: 
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    brambory (raději menší a neloupeme! použijeme ve slupce), množství podle počtu strávníků, 4 velká rajčata, 3 snítky rozmarýny a 3 snítky bazalky, 250ml smetany na vaření, sůl, parmezán nebo grana padano, stačí hrstka nastrouhaného, olivový olej

Příprava jídla

Brambory velmi dobře omyjeme, klidně to vezměte i houbičkou a neloupeme! Nakrájíme je na měsíčky a nasypeme do dostatečně velkého pekáče, ve kterém budeme vše péci. Pokapeme ol. olejem a pečeme v troubě na 250 stuňů na horký vzduch cca 20 minut, dokud nebudou pěkně zlaté a promícháváme! Mezitím si horkou vodou spaříme rajčata a oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Do upečených brambor přidáme nakrájená rajčata, natrhané bylinky (z rozmarýny otrháme jen lístečky, stonek nedáváme ani u bazalky). Osolíme, zalijeme smetanou na vaření (pokud není smetana, můžete použít i mléko, ale se smetanou je to mnohem lepší) a přidáte nastrouhaný parmezán nebo Grana Padano (pokud nemáme ani jeden z nich, nedávejte raději nic, bude to výtečné i tak). Vše lehce promícháme a dáme ještě zapéct do trouby na cca 20 minut na 250 stupňů a už nepromícháváme! Výsledek je prostě báječný! Můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou. U nás doma je vždy bitka, kdo si přidá poslední kousek :-)
REKLAMA

Přidat komentář