Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkový aspik

Aspik neboli rosol je pro studenou mísu základní uměleckou pomůckou.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8-10 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    250 ml studeného odtučněného a vyčištěného drůbežího vývaru
    80 g želatiny
    1 a 1⁄4 l vývaru
    300 g šunky nakrájené na kostičky
    200 g zeleného hrášku

Příprava jídla

Na 8–10 báboviček v 250 ml studeného odtučněného a vyčištěného drůbežího vývaru namočte cca 80 g želatiny a nechte ji nabobtnat. Vlijte do 1 a 1⁄4 l vývaru. Zvolna přiveďte k varu a pak nechte vychladnout. Do formiček rozdělte 300 g šunky nakrájené na kostičky a cca 200 g zeleného hrášku. Rosol prohřejte, aby byl tekutý, a zalijte jím suroviny ve formičkách. Dejte znovu vychladnout a vyklopte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sulc

Slané pečivo z křehkého těsta

Ruský sýr

Rajská jablka plněná

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.86

Přidat komentář