Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeletky s výhonky

Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Česká

Ingredience

    • rostlinný olej na opékání
    • 2 jarní cibulky, nakrájené
    • pár tenkých koleček bílé ředkve (daikon)
    • 2–3 drobné žampiony, na plátky (nemusí být)
    • 4 vejce
    • 120 ml mléka
    • 2 kousky nakládané pečené papriky v oleji, nakrájené na proužky
    • 150 g výhonků v kombinaci mungo výhonky dlouhé, ředkvička a trochu sakury
    • mletý pepř a sůl

Příprava jídla

1 Na troše oleje opékejte cca dvě až pět minut cibulky, ředkev a žampiony. Chcete-li, přidejte k nim i výhonky mungo.

2 Směs přendejte na nahřátý talíř. Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete a pak z nich na troše oleje postupně opékejte z obou stran omeletky – dvě až čtyři, počet (a tím pádem i velikost) záleží jen na vás.

3 Naplňte je zeleninovou směsí, přidejte další neopečené výhonky a papriku a hned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když na to přijde, můžete naklíčená semena nebo výhonky podle chuti a fantazie přidat i přímo do prošlehaných vajec.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

Lehká polévka s naklíčenou čočkou

Mungo burgery

REKLAMA

Přidat komentář