
Omeletky s výhonky
Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!
Vydání: 2011/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- rostlinný olej na opékání
- 2 jarní cibulky, nakrájené
- pár tenkých koleček bílé ředkve (daikon)
- 2–3 drobné žampiony, na plátky (nemusí být)
- 4 vejce
- 120 ml mléka
- 2 kousky nakládané pečené papriky v oleji, nakrájené na proužky
- 150 g výhonků v kombinaci mungo výhonky dlouhé, ředkvička a trochu sakury
- mletý pepř a sůl
Příprava jídla
1 Na troše oleje opékejte cca dvě až pět minut cibulky, ředkev a žampiony. Chcete-li, přidejte k nim i výhonky mungo.
2 Směs přendejte na nahřátý talíř. Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete a pak z nich na troše oleje postupně opékejte z obou stran omeletky – dvě až čtyři, počet (a tím pádem i velikost) záleží jen na vás.
3 Naplňte je zeleninovou směsí, přidejte další neopečené výhonky a papriku a hned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Když na to přijde, můžete naklíčená semena nebo výhonky podle chuti a fantazie přidat i přímo do prošlehaných vajec.
Přidat komentář