Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře Česká

Ingredience

    • 6 kuřecích paliček
    • 2–3 jalovčinky
    • 2–3 lžičky koření na zvěřinu
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • 6 plátků uzené krkovice
    • 1 cibule
    • 8 stroužků česneku
    • 3 bobkové listy
    • 250 ml bílého vína
    • 1 lžíce hladké mouky
    • opečené brambory nebo bramborové knedlíky a dušený špenát k podávání

Příprava jídla

1 Pokud je potřeba, předvařte si uzené maso. Paličky okořeňte, promíchejte s máslem. Do hlubšího pekáčku nebo litinového hrnce dejte polovinu česneku a cibule a na ně klaďte paličky skoro nastojato a prokládejte plátky krkovičky.

2 Posypte zbývající cibulí, česnekem, přidejte bobkový list, jalovčinky a podlijte 100 ml vína. Přiklopte a hodinu pečte. Odklopte, podlijte zbývajícím vínem rozmíchaným s moukou a pečte dalších 20 minut dozlatova.

CO NA TO ŘEZNÍK
Stará a účinná metoda. Když přidáte kousek uzeného (bůčku, krkovice…) k chuťově méně výrazným masům, jako je kuře či králík, získáte báječnou chuť. V tomhle receptu ji ještě znásobí jalovčinky a víno.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z uzeného masa

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Alsaské zelí

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

Bostonské pečené fazole

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

Pečené brambory s oháňkou

REKLAMA

Přidat komentář