Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

Když jsem byla malá, babička mi kostičky masa, třeba řízku, míchala do kaše. Ještě teď se mi o té dobrotě zdává.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 1,2 kg moučnatých brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 palička česneku
    • 100 g másla + další na pomaštění
    • asi 150 ml mléka
    • 600 g uzené vepřové plece

    NA OKURKY

    • 6 nakládaných okurek, nakrájených na kostičky
    • 1 jarní cibulka, nasekaná
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Předvařte si uzené maso (asi 45 minut) nebo jen ohřejte. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2 Paličku česneku nahoře seřízněte, aby byly vidět všechny stroužky. Poklaďte tenkým plátkem másla, zabalte do alobalu a upečte v troubě doměkka, trvá to asi 45 minut. Otevřete alobal, dejte stranou a nechte trochu zchladnout.

3 Smíchejte přísady na okurky, podle chuti osolte a opepřete. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, přidejte k nim vyloupaný rozetřený česnek, máslo a horké mléko. Ušlehejte hladkou kaši, osolte a opepřete.

4 Měkké maso natrhejte a vmíchejte do kaše. Pokapejte rozpuštěným máslem. Na talířích doplňte okurkou (a jezte na gauči v pololeže, abyste ihned mohli začít snít).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd od babičky

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Alsaské zelí

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

Okurková salsa

Šunkové hrnečky

Bostonské pečené fazole

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

REKLAMA

Přidat komentář