Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pálivá salsa

Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 35 minut
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 1 velká cibule, najemno nakrájená
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 6 rajčat, nakrájených na osminky
    • sůl a drcený různobarevný pepř
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • ½ lžičky mletého římského kmínu
    • 1 sterilovaná paprička jalapeño
    • 100 g čerstvého zázvoru, nastrouhaného
    • 1 lžička kukuřičného škrobu na zahuštění

Příprava jídla

Cibuli osmahněte na oleji doměkka; trvá to asi tři minuty. Pak přidejte rajčata a všechny ostatní suroviny kromě škrobu. Zalijte takovým množstvím vody, abyste získali kašovitou směs. Na mírném plameni vařte dvacet až třicet minut; občas promíchejte, aby se směs nepřipalovala. Škrob rozmíchejte v trošce vody, přidejte do salsy a pět minut povařte. Podávejte zcela zchladlé, například k sekané s hořčicí a kmínem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář