Suroviny
Postup
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku.
Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozý sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít...krém nabude na chuti.
Přimýcháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme..podle chuti.
Vymačkáme š´távu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi.
Budeme dělat 4vrstvy lasagní, tak si je napočítejte. (Mně se to mého pekáče vejdou 4vrstvy po 3.)
Do hrnce dejte studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně dejte do vody, vařte na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!
Podle návodu rozmrazíme špenát.
Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom lasagne + opět krém + špenát + losos lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr lasagne + krém + špenát + losos lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýra!!!
Dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme vychladnout!
Dobrou chuť! :)