
Uživatelský
recept
recept
Francouzský salát
Popis receptu:
Rychlý a vynikající salát, který můžeme podávat jako předkrm, přílohu i samostatné hlavní jídlo
Autor: Helena Ryklová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 ks paprika (zelená)
1 sklenkačerné olivy
1 - 2 konzervy tuňáka
2 ks vejce
3 ks rajče
1 ks řapíkatý celer
1 ks hlávkový salát
ZÁLIVKA
1 ks cibule
2 lžíce oleje
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
2 lžičky vinný ocet
1 lžička dijonské nebo kremžské hořčice
sůl
Příprava jídla
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky.
Cibuli i česnek očistíme a pokrájíme nadrobno. Smícháme s octem a s hořčicí, osolíme a opepříme.
Opraný salát natrháme na malé kousky, celer, pariku a rajčata nakrájíme na nudličky.
Tuňáka smícháme se zeleninou a přelijeme připravenou zálivku.
Salát podáváme chlazený.
Přidat komentář