Francouzský salát

Francouzský salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 85 g
Tuky 73 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

paprika 1 ks
zelená
olivy černé 1 bal
tuňák 1 bal
vejce 2 ks
rajčata 3 ks
řapíkatý celer 1 ks
hlávkový salát 1 ks
Zálivka
cibule 1 ks
olej 2 PL
pepř mletý
mletý
česnek 2
vinný ocet bílý 2
hořčice dijonská 1 PL
lze nahradit kremžskou
sůl

Postup

1

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky.

2

Cibuli i česnek očistíme a pokrájíme nadrobno. Smícháme s octem a s hořčicí, osolíme a opepříme.

3

Opraný salát natrháme na malé kousky, celer, pariku a rajčata nakrájíme na nudličky. Tuňáka smícháme se zeleninou a přelijeme připravenou zálivku. Salát podáváme chlazený.

Autor: helena_hu

Obchod Apetit