Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaný losos v červené řepě

Marináda z červené řepy dodá rybě nejen skvělou chuť, ale i nádhernou barvu. Kůže na spodní straně zajistí, že marináda zbarvuje maso efektně odshora .

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
+ marinování 48 hodin
PT45M
Chuťovka

Ingredience

    • 1 filet čerstvého lososa s kůží, asi 900 g
    • 2 větší červené řepy
    • 150 g mořské soli
    • 150 g krupicového cukru
    • 2 lžíce čerstvě drceného černého pepře
    • 3 drcené jalovčinky
    • 1 bobkový list, nadrcený či umletý
    • 1/2 lžičky estragonu
    • 150 g čerstvého kopru
    • klínky citronu, opečená bageta, snítky kopru, crème fraîche a pár kapek olivového oleje k podávání

Příprava jídla

1 Filet začistěte a položte kůží dolů do pekáčku či zapékací mísy. Oloupejte a nastrouhejte řepy (vezměte si gumové rukavice, jinak budete mít červené ruce). Koření podrťte v hmoždíři nebo rozmixujte. Nasekejte polovinu kopru a pak ho smíchejte s kořením, solí, cukrem a řepou.

2 Naneste marinovací směs na lososa, rovnoměrně rozprostřete a překryjte fólií či alobalem. Zatižte prkénkem nebo pekáčkem se zátěží. Uložte na dva dny do lednice.

3 Z marinovaného lososa setřete všechnu řepu s kořením a filet opláchněte pod studenou vodou a osušte. Odstraňte kůži – můžete ji seříznout nožem, ale jde to snadno i rukou; prsty přidržujte maso.

4 Filet posypte zbylým sekaným koprem a pevně zabalte do fólie a dejte znovu na 2–8 hodin do chladu. Před podáváním krájejte na tenké plátky a podávejte s klínky citronu, snítkami kopru, několika kapkami olivového oleje, crème fraîche a pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm nebo studenou večeři třeba s okurkovým salátem. Lososa můžete doplnit crème fraîche nebo vaší oblíbenou studenou omáčkou či dresinkem (na hořčično-koprový dresink smíchejte 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžičky medu, 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce nasekaného kopru).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ćervená řepa 14x jinak

Marinovaný losos s koprem, fenyklem a ginem

REKLAMA

Přidat komentář