Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s opečenou zeleninou

Netradiční použití květáku spolu s typicky italskými surovinami se vysloveně osvědčilo. Čerstvá bazal­ka dodá jídlu to správné aroma.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P

Ingredience

    • 1 malý květák, rozebraný na růžičky
    • 2 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání
    • 6 plátků anglické slaniny
    • ½ lžičky mletého chilli
    • 400 g širokých nudlí (tagliatelle)
    • 200 g třešňových rajčátek
    • hrst lístků čerstvé bazalky, natrhaných
    • na kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Růžičky květáku krátce, asi čtyři minuty, povařte (ideálně v páře). Olej rozehřejte v široké mělké nádobě, která se dá vložit do trouby.

2.
Vsypte slaninu, nakrájenou na kousky. Popraš­te ji chilli a smažte asi tři minuty, dokud se slanina nezačne vypékat. Přidejte růžičky květáku a dejte na deset až patnáct minut do trouby. Květák by se měl obalit kořením a lákavě zezlátnout.

3. Podle návodu uvařte těstoviny tak, aby zůsta­ly pevné na skus. Rajčata přisypte ke květáku a peč­te asi dvě minuty v troubě, až začnou měknout.

4. Těstoviny sceďte, přidejte k nim zele­ninu se slaninou. Přisypte půlku bazalky a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte jídlo na talíře, zakápněte trochou oleje a ozdobte zbylou bazalkou. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.13

Přidat komentář