
Uživatelský
recept
recept
Pomazánka italská
Popis receptu:
výborná na plátky grilované bagetky na začátku grilovačky, kdy gril není ještě rozpálený na maso, ale bagetky už se opečou a nedočkaví hosté si z misky máznou tuto dobrotu...
Autor: Zuzana Papírníková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
4 Lučiny
15 Dg okapaných sušených rajčat naložených v olivovém oleji + cca 2 lžíce tohoto oleje
5 Dg vypeckovaných zelených oliv (černé vypadají i chunají luxusně, ale vymykají se z italských národních barev - tak zvažte!)
hrst bazalky
sůl (pozor, jsou slané olivy)
Příprava jídla
V misce rozšleháme Lučinu s olejem
nakrájíme nadrobno sušená rajčata, na polovinu olivy
natrháme na drobné kousky bazalku
vše smícháme, solíme až na závěr
Mažeme na opečené plátky bagetky, nejlépe ještě trochu teplé, zapíjíme suchým bílým vínem
Přidat komentář