
Špagety po boloňsku, jak je ještě neznáte
Vůně Itálie
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 35-45 minut
Vaření: 35-45 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 1 jemně nasekaný řapík celeru
- 450 g mletého masa
- 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku)
- 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu
- 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky)
- 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv
- 500 g těstovin ‚na skus‘
- hrst nasekaných bazalkovýc listů
- sůl a pepř
Příprava jídla
Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na nich na středním plameni 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli, 2 rozdrcené stroužky česneku a 1 jemně nasekaný řapík celeru. Asi po čtyřech minutách, až cibule trochu změkne, vsypte 450 g mletého masa a za občasného promíchání osmažte. Vmíchejte 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku) a přilijte 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu, 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky) a vmíchejte 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a zvolna povařte pod pokličkou na mírném ohni 35 až 40 minut, až bude maso pěkně křehké a omáčka zhoustne. Mezitím uvařte 500 g těstovin ‚na skus‘. Před podáváním přelijte omáčku přes těstoviny, případně trochu zakápněte olivovým olejem, a posypte hrstí nasekaných bazalkových lístků.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alča (neověřeno)
24. Červen 2007 16:20
kk (neověřeno)
2. Červenec 2007 19:11
Jirik (neověřeno)
15. Červenec 2008 09:28
Marten (neověřeno)
12. Srpen 2008 13:57
Lenka (neověřeno)
14. Srpen 2008 01:17
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 16:10