Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety po boloňsku, jak je ještě neznáte

Vůně Itálie
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 35-45 minut
P
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • 1 jemně nasekaný řapík celeru
    • 450 g mletého masa
    • 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku)
    • 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu
    • 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky)
    • 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv
    • 500 g těstovin ‚na skus‘
    • hrst nasekaných bazal­kovýc listů
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na nich na středním plameni 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli, 2 rozdrcené stroužky česneku a 1 jemně nasekaný řapík celeru. Asi po čtyřech minutách, až cibule trochu změkne, vsyp­te 450 g mletého masa a za občasného promíchání osmažte. Vmíchejte 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku) a přilijte 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu, 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky) a vmíchejte 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a zvolna povařte pod pokličkou na mírném ohni 35 až 40 minut, až bude maso pěkně křehké a omáčka zhoustne. Mezitím uvařte 500 g těstovin ‚na skus‘. Před podáváním přelijte omáčku přes těstoviny, případně trochu zakápněte olivovým olejem, a posypte hrstí nasekaných bazal­kových lístků.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Boloňské špagety se dělají se základem z kořenové zeleniny, která se takřka 3 hodiny dusí (stačí otevřít jakoukoli italskou kuchařku, nikoli počeštěný, zjednodušený výcuc)! Tato rajčatová omáčka nebo s boloňskou vůbec nic společného. Škoda, Apetite, že nám předkládáš taková bláboly... :(
Obrazek uzivatele
Pokud jste pani sikovna..napiste lepsi recept ci kucharku.kazdy narod si prizpusobuje jidlo...to nevite?skoda...
Obrazek uzivatele
takové kydy mne vždy dost dobře vytočí :( když někde napíšou "po boloňsku" tak je to na způsob... jestli máte mindráky, že neumíte vařit běžte si to léčit jinam :)
Obrazek uzivatele
Jirik a kk vraťte se zpátky do komunistických jídelen, kde vám jistě prznění receptů nevadilo!
Obrazek uzivatele
Název receptu je "špagety po boloňsku, JAK JE JEŠTĚ NEZNÁTE". Řekla bych, že to mluví za vše, ne? Kdyby to měly být boloňské špagety, jak je už známe, byl by název receptu například "klasické bolňské špagety" nebo něco podobného.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.18

Přidat komentář