Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapsy dvou náplní

Takovéhle taštičky prý jedli finští horníci. Chcete-li, označte tvarováním nebo ornamentem z těsta, který konec kapes je sladký. Náplně se ale dají poznat i podle vůně.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 15 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 60 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 180 g másla + tuk na vymaštění plechu
    • 3/4 lžičky soli
    • zhruba 450 g hladké mouky + na vál

    SLANÁ NÁPLŇ

    • 75 g anglické slaniny, na malé kostičky
    • 2 hodně malé brambory nebo 1 střední, na malé kostičky
    • 1 malá mrkev, nastrouhaná
    • 2 lžíce cibule nakrájené najemno
    • pepř a sůl

    SLADKÁ NÁPLŇ

    • 2 středně velká jablka, oloupaná, vykrojená, na malé kostičky
    • 1 lžíce přírodního cukru
    • 1 lžička hladké mouky
    • 1/4 lžičky mleté skořice + špetka soli

Příprava jídla

1 Tuk smíchejte s 225 ml vroucí vody a solí. Přidejte tolik mouky, abyste mohli vypracovat hladké těsto. Dejte na hodinu chladit.

2 Zahřejte troubu na 175 °C. Na slanou náplň opečte slaninu tak, aby pustila tuk (můžete ho použít k potření taštiček, nebo vyhodit), a smíchejte ji s bramborami, mrkví, cibulí, lehce osolte a opepřete. Zvlášť promíchejte přísady na sladkou náplň.

3 Těsto rozdělte na 15 dílků a na pomoučněném válu je rozválejte na kola o průměru zhruba 12 centimetrů. K jedné straně středu těsta dejte vždy lžíci slané a k druhé lžíci sladké náplně. Okraje těsta zvedněte a pevně k sobě přitiskněte, aby vznikl šev rovnoběžný s řádkou náplní. Švem dolů skládejte taštičky kus od sebe na vymaštěný plech a rukama je dotvarujte do válečků. Potřete tukem ze slaniny, rozpuštěným sádlem či máslem a hodinu pečte v zahřáté troubě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cornish pasty

Empanada

REKLAMA

Přidat komentář