Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové na červeném zelí

Maso i příloha v jednom.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4H
Pečení 4:00
Maso Česká

Ingredience

    • 1,5 kg vepřové plece
    • 1 lžička zrnek pepře, hrubě drcených
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
    • mořská sůl a krupicový cukr
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 1,5 kg červeného hlávkového zelí, jemně nakrouhaného
    • 1 brambora, oloupaná a hrubě strouhaná
    • 2 lžičky koření pěti vůní
    • 2 jablka, bez jádřince, na osminky
    • 300 ml červeného vína
    • 3 lžíce nakládaných brusinek nebo rybízového džemu
    • 200 ml hovězího vývaru
    • bramborové šišky, knedlíky nebo vařené brambory k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 120 °C. Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky a posypte ho pepřem, solí a tymiánem.

2 Do ohnivzdorného kastrolu dejte 2 lžíce oleje a na něm dozlatova osmažte cibuli; stačí asi čtyři minuty. Posypte ji 2 lžícemi cukru a nechte ho zkaramelizovat. Pak přisypte zelí, bramboru a dobře promíchejte. Přidejte jablka, víno, brusinky nebo rybíz a osolte.

3 Na zbylém oleji v pánvi postupně opečte maso dohněda a rozložte ho na zelí. Do pánve nalijte vývar a odvařte všechny chutné připečeniny. Nalijte do pekáčku k masu a zelí.

4 Přiklopte a pečte v troubě 4 hodiny, až je vepřové úplně měkké. Zelí ochutnejte a dotáhněte solí a cukrem. Podávejte s bramborovými šiškami, knedlíky či bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Dokonalé boloňské ragú

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Jemná kuřecí korma

Králík na šalvěji a česneku

REKLAMA

Přidat komentář