Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu
PT5H
Pečení 5:00
Maso Středomořská

Ingredience

    • 40 g hladké mouky
    • 800 g zadního hovězího masa, nakrájeného na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 malé cibule, nakrájené na plátky
    • 150 ml bílého vína
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 350 g hnědých krémových žampionů, rozčtvrcených
    • 1–2 hrsti sušených rajčat, pokrájených nahrubo
    • 1 lžíce nasekaných rozmarýnových lístků
    • bramborová kaše nebo dušená rýže k podávání

Příprava jídla

Dejte mouku a maso do plastového sáčku. Osolte, opepřete, uzavřete a protřepte, aby se maso obalilo. Vyjměte a po částech ho na středním plameni na rozpáleném oleji dozlatova opékejte.

2 Maso dejte stranou a do kastrolu nasypte cibuli; dvě minuty ji opékejte. Přidejte houby a míchejte další asi 2 minuty. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.

3 Vraťte maso, přiklopte a v troubě předehřáté na 120 °C pečte 5 hodin doměkka. Během pečení můžete podle potřeby podlít dalším vývarem. Na konci vmíchejte rajčata a rozmarýn a zahřívejte ještě 10 minut.

4 Podávejte s kaší nebo rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte takzvaný pomalý hrnec (třeba Crock pot), pokrm můžete připravit i v něm.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dokonalé boloňské ragú

Vepřové na červeném zelí

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Jemná kuřecí korma

Králík na šalvěji a česneku

REKLAMA

Přidat komentář