Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový dort (Tarte au chocolat)

Dort můžete ozdobit čokoládovými hoblinami. Rozehřejte tmavou čokoládu a nalijte ji na pomaštěný plech. Po zatuhnutí z ní ostrým nožem odškrabujte hobliny.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: na 10 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Dort Francouzská

Ingredience

    • 1/2 kostky čerstvého droždí
    • 220 g polohrubé mouky
    • 250 ml mléka
    • 125 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 2 vejce
    • 200 g rozpuštěné čokolády na vaření
    • 2 lžíce kakaa
    • 2 lžíce ovocného likéru, např. chambord
    • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry

    NA POLEVU

    • 250 g čokolády na vaření
    • 375 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.

2 Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. V míse utřete máslo s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu, likér a strouhanou pomerančovou kůru. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nechte 20 minut nakynout.

3 Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí dort potřete smetanovo-čokoládovou polevou.

TIPY & TRIKY

  • Použijte co nejlepší čokoládu, aspoň s 35 procenty kakaové sušiny.
  • Chambord je luxusní ostružinový likér, na internetu ho koupíte za přibližně 500 Kč.

 

Recept je převzatý z kuchařky Iveta & sladká Francie.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánočně okořeněný čokoládový koláč

Génoise s ovocem (Génoise aux fruits)

REKLAMA

Přidat komentář