Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus
vejce 5 ks
krupicový cukr 175 g
mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva 1
vanilkový cukr 1 ks
labeta
máslo 50 g
rozpuštěné
vlašské ořechy 75 g
opražené, najemno nasekané
káva 2
instantní, zmíchaná s troškou vody
Karamelový krém
krupicový cukr 250 g
smetana ke šlehání 500 ml
smetana ke šlehání 500 ml
30% nejméně
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
Zahřejeme troubu na 200 stupňů . Plech vyložte pečícím papírem. Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, pak zlehka všlehávejte mouku ,kypř.prášek,špetku soli,kávu,máslo,ořechy.Naneseme na plech a pečeme 12-15 min. Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění hmotu pořádně vyšleháme Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin). Polovinu karamelu opatrně vešleháme do 250ml našlehané smetany a 2.polovinu necháme na plnění. Tmavou a bílou čokoládu roztavíme ve vodní lázni každou zvlášť. Na folie udělejte čmárance bílou čokoládou ,necháme trošku zaschnout a celou folii potřeme tmavou čokoládou, necháme trošku zaschnout aby čokoláda nestékala, ale folie byli ještě ohebné ,stočíme do kapky a přidržíme pomocí kolíčku , dáme do chladu pořádně ztuhnout.ZE zbytku tmavé čokolády uděláme pomocí zdobičky na perníčky 12 mřížek na pečící papír a z bílé 12 kapiček Z korpusu vykrájíme 24 kapiček stejné velikosti jako je čokoláda. 1.Korpus dáme na dno čokoládové kapky , na ni karamelový krém, zakryjeme druhou korpusovou plackou ,na niž dáme lžičku karamelu a čokoládovou pěnu, to celé zakryjeme ušlehanou smetanou se lžičkou mouč. Cukru . ozdobíme čokoládovou mřížkou ,placičkou a kapkou karamelu,při podávání opatrně sloupneme folii.
Autor: betysek1

Obchod Apetit