Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

slzy štěstí

Popis receptu: 
recept jsem vymyslela tatínlovy k narozeninám
Autor: Alžběta Machová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus- 5 vajec 175g cukru krupice 175g hl. mouky ½ sáčku kypřícího prášku 1 vanilkový cukr Labeta 50g másla (rozpuštěného) 75 g vlašských ořechů,opražených a najemno nasekaných 2 lžičky instantní kávy smíchané na pastu s troškou vody karamelový krém- 250 g cukru krupice 500 ml smetany ke šlehání čokoládová pěna- 500 ml smetany ke šlehání nejméně 30% 200 g kvalitní tmavé čokolády dále: 400g kvalitní tmavé čokolády 100g bílé čokolády milka 250 ml smetany na šlehání moučkový cukr 12 hladkých folii dlouhých 29 cm a širokých 7 cm

Příprava jídla

Zahřejeme troubu na 200 stupňů . Plech vyložte pečícím papírem. Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, pak zlehka všlehávejte mouku ,kypř.prášek,špetku soli,kávu,máslo,ořechy.Naneseme na plech a pečeme 12-15 min. Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění hmotu pořádně vyšleháme Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin). Polovinu karamelu opatrně vešleháme do 250ml našlehané smetany a 2.polovinu necháme na plnění. Tmavou a bílou čokoládu roztavíme ve vodní lázni každou zvlášť. Na folie udělejte čmárance bílou čokoládou ,necháme trošku zaschnout a celou folii potřeme tmavou čokoládou, necháme trošku zaschnout aby čokoláda nestékala, ale folie byli ještě ohebné ,stočíme do kapky a přidržíme pomocí kolíčku , dáme do chladu pořádně ztuhnout.ZE zbytku tmavé čokolády uděláme pomocí zdobičky na perníčky 12 mřížek na pečící papír a z bílé 12 kapiček Z korpusu vykrájíme 24 kapiček stejné velikosti jako je čokoláda. 1.Korpus dáme na dno čokoládové kapky , na ni karamelový krém, zakryjeme druhou korpusovou plackou ,na niž dáme lžičku karamelu a čokoládovou pěnu, to celé zakryjeme ušlehanou smetanou se lžičkou mouč. Cukru . ozdobíme čokoládovou mřížkou ,placičkou a kapkou karamelu,při podávání opatrně sloupneme folii.
REKLAMA

Přidat komentář