0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8642 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 765 g
Tuky 562 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 5 ks
krupicový cukr 175 g
mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva 1
vanilkový cukr 1 ks
labeta
máslo 50 g
rozpuštěné
vlašské ořechy 75 g
opražené, najemno nasekané
káva 2
instantní, zmíchaná s troškou vody
Karamelový krém
krupicový cukr 250 g
30% nejméně
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
Zahřejeme troubu na 200 stupňů . Plech vyložte pečícím papírem. Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, pak zlehka všlehávejte mouku ,kypř.prášek,špetku soli,kávu,máslo,ořechy.Naneseme na plech a pečeme 12-15 min. Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění hmotu pořádně vyšleháme Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin). Polovinu karamelu opatrně vešleháme do 250ml našlehané smetany a 2.polovinu necháme na plnění. Tmavou a bílou čokoládu roztavíme ve vodní lázni každou zvlášť. Na folie udělejte čmárance bílou čokoládou ,necháme trošku zaschnout a celou folii potřeme tmavou čokoládou, necháme trošku zaschnout aby čokoláda nestékala, ale folie byli ještě ohebné ,stočíme do kapky a přidržíme pomocí kolíčku , dáme do chladu pořádně ztuhnout.ZE zbytku tmavé čokolády uděláme pomocí zdobičky na perníčky 12 mřížek na pečící papír a z bílé 12 kapiček Z korpusu vykrájíme 24 kapiček stejné velikosti jako je čokoláda. 1.Korpus dáme na dno čokoládové kapky , na ni karamelový krém, zakryjeme druhou korpusovou plackou ,na niž dáme lžičku karamelu a čokoládovou pěnu, to celé zakryjeme ušlehanou smetanou se lžičkou mouč. Cukru . ozdobíme čokoládovou mřížkou ,placičkou a kapkou karamelu,při podávání opatrně sloupneme folii.
Autor: betysek1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč