Zahřejeme troubu na 200 stupňů . Plech vyložte pečícím papírem. Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, pak zlehka všlehávejte mouku ,kypř.prášek,špetku soli,kávu,máslo,ořechy.Naneseme na plech a pečeme 12-15 min.
Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění hmotu pořádně vyšleháme
Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin).
Polovinu karamelu opatrně vešleháme do 250ml našlehané smetany a 2.polovinu necháme na plnění.
Tmavou a bílou čokoládu roztavíme ve vodní lázni každou zvlášť. Na folie udělejte čmárance bílou čokoládou ,necháme trošku zaschnout a celou folii potřeme tmavou čokoládou, necháme trošku zaschnout aby čokoláda nestékala, ale folie byli ještě ohebné ,stočíme do kapky a přidržíme pomocí kolíčku , dáme do chladu pořádně ztuhnout.ZE zbytku tmavé čokolády uděláme pomocí zdobičky na perníčky 12 mřížek na pečící papír a z bílé 12 kapiček Z korpusu vykrájíme 24 kapiček stejné velikosti jako je čokoláda. 1.Korpus dáme na dno čokoládové kapky , na ni karamelový krém, zakryjeme druhou korpusovou plackou ,na niž dáme lžičku karamelu a čokoládovou pěnu, to celé zakryjeme ušlehanou smetanou se lžičkou mouč. Cukru . ozdobíme čokoládovou mřížkou ,placičkou a kapkou karamelu,při podávání opatrně sloupneme folii.
Suroviny
Porce
12
Suroviny
Porce
12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 720.17 kcal
- Bílkoviny 11.25 g
- Sacharidy 63.75 g
- Tuky 46.83 g