Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
vepřové
cibule
1
ks
česnek
3
sůl
pepř
chilli sušené
vejce
2
ks
smetana ke šlehání
1
bal
strouhanka
eidam
20
Do misky vložíme mleté maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Dochutíme solí, pepřem a chily vločkami. Přidáme 2 vejce, smetanu ke šlehání a promícháme. Do hmoty přisypáváme stouhanku do té doby, dokud nezačne směs houstnou a my budem moc tvarovat bochánky. Připravíme si zapékací misku. Vložíme jednotlivé bovhánky, obtočíme je anglickou slaninou a dáme do trouby na 200°C zapéct na 20 minut. Po 20 minutách položíme na bochánky plátek sýra a necháme zapéct, dokud se sýr nerozteče. Podáváme se zeleninovým salátem a bylinkovou bagetkou.