
Uživatelský
recept
recept
Celerový krém
Popis receptu:
Prostě další celerová dobrota.
Autor: Marie Fialová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
- 1/2 větší bulvy celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky bílého pepře
- 300ml zeleninového vývaru
- 150ml smetany ke šlehání (31%)
- špetka muškátového oříšku
- 3 lžíce dýňových semínek
- 3 lžíce oleje z dýňových semen
- sůl
Příprava jídla
1) Troubu předehřejte na 180°C. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky, vložte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte, posypte kmínem, promíchejte, vložte do trouby. Občas obraťte a pečte doměkka, v závislosti na velikosti kousků asi 20-30 minut. Když celer začne měknout, přidejte česnek a dopečte doměkka.
2) Zeleninový vývar zahřejte, přidejte do něj celer a jeden stroužek česneku, opepřete a povařte 5 minut. Stáhněte z ohně, rozmixujte tyčovým mixérem odhladka, přilijte smetanu, dochuťte muškátovým oříškem a případně solí a znovu promixujte.
3) Dýňová semínka nasucho opražte na pánví. Krém rozdělte do misek, zakápněte dýňovýcm olejem a posypte semínky.
Přidat komentář