Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Celerový krém

Popis receptu: 
Prostě další celerová dobrota.
Autor: Marie Fialová
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    - 1/2 větší bulvy celeru - 2 lžíce olivového oleje - 1/2 lžičky mletého kmínu - 2 stroužky česneku - 1/2 lžičky bílého pepře - 300ml zeleninového vývaru - 150ml smetany ke šlehání (31%) - špetka muškátového oříšku - 3 lžíce dýňových semínek - 3 lžíce oleje z dýňových semen - sůl

Příprava jídla

1) Troubu předehřejte na 180°C. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky, vložte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte, posypte kmínem, promíchejte, vložte do trouby. Občas obraťte a pečte doměkka, v závislosti na velikosti kousků asi 20-30 minut. Když celer začne měknout, přidejte česnek a dopečte doměkka. 2) Zeleninový vývar zahřejte, přidejte do něj celer a jeden stroužek česneku, opepřete a povařte 5 minut. Stáhněte z ohně, rozmixujte tyčovým mixérem odhladka, přilijte smetanu, dochuťte muškátovým oříškem a případně solí a znovu promixujte. 3) Dýňová semínka nasucho opražte na pánví. Krém rozdělte do misek, zakápněte dýňovýcm olejem a posypte semínky.
REKLAMA

Přidat komentář