Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny

Suroviny

celer 1 ks
větší
olivový olej 2 PL
kmín 1
mletý
česnek 2
pepř bílý 1
vývar zeleninový 300 ml
smetana ke šlehání 150 ml
31%
muškátový oříšek špetka
dýňová semínka 3 PL
olej 3 PL
z dýňových semen
sůl
1) Troubu předehřejte na 180°C. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky, vložte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte, posypte kmínem, promíchejte, vložte do trouby. Občas obraťte a pečte doměkka, v závislosti na velikosti kousků asi 20-30 minut. Když celer začne měknout, přidejte česnek a dopečte doměkka. 2) Zeleninový vývar zahřejte, přidejte do něj celer a jeden stroužek česneku, opepřete a povařte 5 minut. Stáhněte z ohně, rozmixujte tyčovým mixérem odhladka, přilijte smetanu, dochuťte muškátovým oříškem a případně solí a znovu promixujte. 3) Dýňová semínka nasucho opražte na pánví. Krém rozdělte do misek, zakápněte dýňovýcm olejem a posypte semínky.
Autor: mfianova

Obchod Apetit