Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pařížské rohlíčky

Popis receptu: 
Pařížské rohlíčky
Autor: Michaela Talířová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    25 dkg mletých ořechů 25 dkg moučkového cukru (dávám 20 dkg) 1 celé vejce 1 bílek dle hustoty trochu strouhanky (moc ji nedávám) Krém: (ten je dle receptu, ale já jej nedělám) 20 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 250 ml mléka 4 lžíce hladké mouky 3 lžíce kakaa 2 lžíce rumu

Příprava jídla

25 dkg mletých ořechů 25 dkg moučkového cukru (dávám 20 dkg) 1 celé vejce 1 bílek dle hustoty trochu strouhanky (moc ji nedávám) Toto vše zpracujeme ve hmotu, ze kterém děláme rohlíčky. Mokrými prsty rohlíčky dotvarujeme na plechu. Pečeme do růžova při 150 st. C. Necháme vychladnout (peču je 5-7 dní dopředu). Zdobíme krémem. Krém: (ten je dle receptu, ale já jej nedělám) 20 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 250 ml mléka 4 lžíce hladké mouky 3 lžíce kakaa 2 lžíce rumu Postup: Svaříme mléko s moukou v hustou kaši. Směs musíme neustále míchat, aby se netvořily hrudky a kaše se nepřipálila. Kaši vychladíme a šlehačem vyšleháme v tuhý krém, do kterého postupně přidáváme máslo, moučkový cukr, kakao a rum. Krém dáme do cukrářského sáčku a zdobíme jím vychladlé rohlíčky. Necháme v chladu ztuhnout a nakonec je máčíme v čokoládě. Krém: /ten byl na těch rohlíčkách a já na ně jiný nedělám, původní krém jsem nezkoušela/ 1 hrnek /snídaňový ¼ l/ uvařené rozpustné kávy 7 dkg cukru /osladíme jím kávu a necháme vystydnout/ Ve vychladlé kávě rozmícháme 1 sáček kakaového nebo čoko pudingu a 2 rovné polévkové lžíce polohrubé mouky. Uvaříme a necháme vychladit. Spolu s máslem, které přidáváme po lžičkách vyšleháme krém. Naplníme sáček nebo stříkačku a zdobíme rohlíčky, necháme krém ztuhnout a nakonec máčíme v čokoládě.
REKLAMA

Přidat komentář