Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s medvědím česnekem

Vyzkoušejte ,medvědí rizoto‘ – doplníte tak dávku jarní energie.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 1,5 l zeleninového vývaru
    • 1 cibule
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 50 g másla
    • 300 g kulatozrnné rýže na rizoto
    • 200 ml kvalitního bílého vína
    • 50 g parmazánu (polovina nastrouhaná najemno, polovina na hoblinky)
    • 2 plné hrsti nasekaného medvědího česneku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst opražených piniových semínek

Příprava jídla

1 Zeleninový vývar přiveďte k varu a udržujte teplý. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte v hrnci se silným dnem lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut opékejte cibuli. Přisypte suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujte.

2 Přilijte víno, míchejte a na mírném plameni nechte všechnu tekutinu odpařit. Vlijte naběračku vývaru (60 ml) a znovu promíchejte a nechte odpařit. Takto po naběračkách pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus.

3 Vypněte plamen a vmíchejte strouhaný parmazán, medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a nechte chvíli odpočívat.

4 Podávejte na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu s praženými piniovými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svěží jídla proti jarní únavě

Síla medvědího česneku

REKLAMA

Přidat komentář