Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rostbíf z květové špičky

Odleželé maso je tak kvalitní, že z něj připravíte dokonalý rostbíf. Díky intenzivní chuti bude lepší než z roštěnce.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování
PT20M
Pečení 0:20
Maso

Ingredience

    • 1,5 kg hovězí špičky (vyzrálé!)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 4 lžíce červeného vína
    • 1 snítka čerstvého tymiánu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 kg vařených brambor (varný typ B), omaštěných máslem, k podávání
    • sezonní zelenina, blanšírovaná a podušená na másle k podávání

    NA REMULÁDU

    • 225 g majonézy
    • 3 nakládané okurky a lák
    • sůl, cukr a čerstvě mletý pepř na dochucení
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 1-2 jarní cibulky

Příprava jídla

1 Maso osolte, opepřete, pokapejte červeným vínem a worcesterem. Přidejte tymián a potřete hořčicí. Maso nechte v chladu přibližně den marinovat, občas obraťte.

2 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 ºC. Naložené maso vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami a zprudka opečte v pánvi na oleji. Vložte do trouby přímo na mřížku a dolů zasuňte pekáč s trochou vody, do kterého bude případně odkapávat šťáva. Pečte zhruba 20 minut.

4 Pokud máte kuchyňský teploměr, vnitřní teplota by měla být 42 ºC. Troubu vypněte, pootevřete, a maso nechte 10 minut odpočinout. Krájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, s dušenou sezonní zeleninou a remuládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf s křenovou remuládou

Pečená květová špička se špenátem a knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nejlepší pokrm světa, naprosto dokonalý recept!

Přidat komentář