Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mousse a l’orange (čti mus al oránž)

Naučte se hezky od základů francouzskou zmrzlinu, přísady měňte podle sezony.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Zmrzlina Francouzská

Ingredience

    • 6 žloutků
    • 55 g cukru + 1 lžíce do bílků
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu
    • 3 lžíce pomerančového likéru
    • 3–4 biopomeranče, ostrouhaná kůra a vymačkaná šťáva (aspoň 400 ml)
    • 6 bílků + špetka soli
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • kandovaná pomerančová kůra na ozdobu
    • košíčky coupelles

Příprava jídla

1 Žloutky utřete s cukrem dosvětla a tak, aby se začaly táhnout. Pak přimíchejte škrob, likér, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dejte do hrnce a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí (pozor, nesmí se začít vařit!). Krém by měl lehce pokrýt obrácenou stranu vařečky.
2 Sejměte hrnec z ohně a míchejte do vychladnutí. Bílky ušlehejte se špetkou soli, pak do nich vešlehejte cukr. Sníh opatrně zapracujte do pomerančové hmoty a mousse dejte do mrazáku.

3 Během mražení občas promíchejte. Po hodině vmíchejte ušlehanou smetanu a vraťte zpátky do mrazáku. Před podáváním nechte zmrzlinu asi 20 minut povolit, servírujte ji v coupelles ozdobené kandovanou pomerančovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Jak připravit košíčky coupelles: Utřete 56 g másla se 70 g cukru. Přidejte kůru z 1 biopomeranče a 1 biocitronu a 2 bílky. Až se hmota spojí, špachtlí zapracujte 42 g hladké mouky. Lžící naklaďte na 2 plechy vyložené papírem na pečení 8 placek. Postupně pečte asi 5 minut dozlatova. Ještě měkké placičky pak vmáčkněte do šálků vymazaných olejem, abyste vytvarovali košíčky. Po ztvrdnutí je vyjměte a nechte vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

Briošky s italským (vlašským) salátem

REKLAMA

Přidat komentář