Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kůzlečí pečeně s bramborami

Kůzlečí maso je opomíjená lahůdka s jemnou mléčnou chutí.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT1H
Pečení 1:00
Maso Středomořská

Ingredience

    • kůzlečí kýta nebo plec (zhruba 1,2 kg)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce másla
    • 100 ml bílého vína
    • 2 stroužky česneku, na nudličky
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 800 g nových brambor s hezkou slupkou
    • 40 g sádla

Příprava jídla

1 Do masa udělejte tenkým nožem otvory a prošpikujte je česnekem. Do dírek zároveň zastrčte úštipky rozmarýnu. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s vínem a do této marinády maso naložte. Nechte v chladu asi 4 hodiny, nebo přes noc odpočinout. Občas obraťte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vyjměte z marinády. Pokud chcete, můžete ho svázat kuchyňským provázkem, aby drželo hezký tvar.

3 Dobře omyté malé brambory 10 minut předvařte, slijte je a nařízněte. Dejte je do pekáče a promíchejte s rozpuštěným sádlem. Mezi brambory položte kůzlečí maso, přelijte marinádou a vše osolte a opepřete.

4 Pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Před podáváním odstraňte provázek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s citrony & petrželkové brambory

Bramborový salát

Smažené jehněčí kotlety

Králičí roláda na mléce

REKLAMA

Přidat komentář