Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí roláda na mléce

Díky pečení v mléce je maso jemné a šťavnaté.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Vaření 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 1 králík
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 50 g pancetty nebo anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • 150-200 g králičích jater
    • na špičku nože mletého šafránu nebo 8 rozetřených nitek
    • 80 g hladké mouky
    • špetka muškátového oříšku
    • pěkný svazek hladkolisté petrželky, nahrubo nasekané
    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • 1 litr mléka
    • 2 hřebíčky a 2 bobkové listy
    • sůl a hrubě drcený pepř
    • bramborová kaše (1 kg brambor, horké mléko, máslo, sůl a muškátový květ) smíchaná se 2 lžícemi parmazánu a hrstí nasekané rukoly k podávání

Příprava jídla

1 Z králíka oddělte stehna, vykostěte a maso použijte na posílení slabých míst připravované rolády. Opatrně vykostěte králičí hřbet – řez veďte těsně po žebrech a páteři. Zachovejte i tenké části masa na žebrech kolem břišní dutiny. Měl by vám vzniknout plát se dvěma válečky libového masa. Ty ještě několika řezy rozdělte a trochu zploštěte; tenká místa podle potřeby vyložte masem ze stehýnek.

2 Na lžíci oleje opékejte dozlatova slaninu. Přidejte játra, opékejte další 2 minuty, osolte a míchejte ještě minutu. Stáhněte z ohně, játra pokrájejte na kostky a rozprostřete je na plát králičího masa.

3 Šafrán smíchejte s moukou a muškátovým oříškem a polovinou směsi králíka s játry poprašte. Na to rozprostřete petrželku, řádně osolte a opepřete. Sviňte roládu a zajistěte ji provázkem. Zvenku poprašte zbytkem ochucené mouky, solí a pepřem.

4 Na másle a zbývajícím oleji opékejte cibuli a česnek; stačí 2 minuty dosklovita. Přidejte roládu a opečte ji ze všech stran dozlatova. Zalijte mlékem, přisypte hřebíček a bobkový list a přiveďte k varu.

5 Přiklopte a na velmi mírném plameni nechte asi hodinu vařit doměkka. Občas obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bůčková roláda

Kuře s citrony & petrželkové brambory

Bramborový salát

Smažené jehněčí kotlety

Kůzlečí pečeně s bramborami

REKLAMA

Přidat komentář