Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Králičí maso by bylo samo o sobě příliš suché, proto do této nádivky namelte prorostlejší uzené nebo přidejte kousek slaniny.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření masa
PT45M
Pečení 0:45
Česká

Ingredience

    • 350 g uzeného masa
    • 400 g králičího masa
    • 3 housky, na kostičky
    • 100 ml vývaru z uzeného masa
    • 100 ml mléka
    • 4 vejce
    • 150 g pórku
    • 150 g mrkve
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • strouhanka na zahuštění (asi 2 hrsti) + na formu + máslo na formu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou. Maso omyjte a zvlášť uvařte uzené a zvlášť králičí maso.

2 Uvařené uzené maso umelte, králíka a housky nakrájejte na kostičky. Pečivo vložte do mísy, zalijte vývarem a mlékem a nechte vsáknout.

3 Přidejte mleté uzené a promíchejte. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte, mrkev nahrubo nastrouhejte a obojí v cedníku spařte horkou vodou. Nechte okapat a přidejte s králičím masem do mísy k housce.

4 Vmíchejte pažitku, prošlehaná vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby zahustěte strouhankou a přesuňte do připravené formy. Pečte 45–50 minut dozlatova, pak nechte chvíli zchladnout na mřížce. Vyklopte a krájejte na porce. Nádivku podávejte teplou i studenou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

10x velikonoční nádivka

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Masová trojctihodná nádivka

REKLAMA

Přidat komentář