Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míchaná vejce

Pod vejce můžete přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
50 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Příprava 0:05

Ingredience

    • 3 velká vejce
    • 1 lžíce čerstvého másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř, pažitka

Příprava jídla

1 Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou soli a pepře. Rozehřejte pánev se lžičkou másla.

Vaječnou směs vlijte na pánev a širokou plochou je hrňte a promíchávejte od kraje pánve do středu; stačí půl minuty.

3 Pánev stáhněte z ohně a vmíchejte zbylé máslo. Hned potom vejce přesuňte na teplý talíř a posypte pažitkou. 

Tipy pro dokonalý výsledek:

  • Vejce promíchejte, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek, ideální je masová dvojzubá vidlička. Trochu opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí.
  • Na nepřilnavou (teflonovou) pánev dejte kousek másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo.
  • Vaječnou směs ihned po vlití na pánev míchejte. Široká a rovná plocha obracečky a míchání od krajů ke středu umožní rovnoměrné odmíchání tuhnoucích vajec. Pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.
  • Nakonec vmíchejte čerstvé máslo – zjemní chuť a vejce zůstanou krásně krémová. Čím víc másla, tím jemnější vejce.
  • Mícháte-li najednou větší množství vajec, použijte velkou pánev. Při vyšší vrstvě vajec kápněte do směsi smetanu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce do skla

Hemenex

Snídaně na vidličku

REKLAMA

Přidat komentář