Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené s ananasovou salsou

Buďte odvážní a v klidu seznamte staročeského šviháka se sexy thajskou omáčkou – klasika omládne a zkrásní.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 300–400 g uzené rolky nebo kolínka s kouskem kůže
    • trochu oleje na potírání
    • 1 lžičku světlého medu

    Na salsu:
    • 100 g čerstvého nebo konzervovaného ananasu, nakrájeného na kostičky
    • 1 velkou čerstvou chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno
    • 1 lžičku přírodního cukru
    • 1 lžičku sójové omáčky
    • 1 lžíci sekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
    K podávání:
    • salátové nebo čekankové lístky

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte salsu: Smíchejte všechny suroviny, ochutnejte a posuďte sami, jestli chcete ostřejší nebo jemnější verzi. Podle toho přidejte čerstvou chilli papričku. Potom omáčku nechte pár minut odpočívat.

2. Nakrájejte uzené na plátky a kůži nařízněte nebo kuchyňskými nůžkami nastřihněte až k masu (plátek se pak pod grilem nezkroutí). Zapněte gril a nechte ho tři minuty rozehřívat. Maso trochu potřete olejem a grilujte z každé strany asi tři minuty. Pak ho potřete medem a grilujte ještě minutu. Před podáváním ho nechte dvě až tři minuty odpočívat, volně zakryté alobalem.

3. Podávejte spolu s lístky salátu a kopečkem salsy. Hodí se k němu i opékané brambory a zelené fazolky dušené na másle.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.28

Přidat komentář