Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Jahody se šlehačkou – co může být víc? Jen totéž doplněné našimi vychytávkami!

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 400 g čerstvých jahod
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 stonek citronové trávy
    • 250 g mascarpone
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 1 vanilkový lusk (podélně ho rozřízněte a nožem opatrně vyškrábněte dřeň)
    • 100 ml portského

Příprava jídla

1 Citronovou trávu lehce naklepejte, aby se uvolnily silice. Pak ji nakrájejte opravdu najemno. Portské, polovinu cukru a citronovou trávu vložte do hrnce a svařte. Vypněte, přidejte pokrájené omyté jahody (nechte si dvě na ozdobu) a promíchejte.

2 Mascarpone vyšlehejte s druhou polovinou cukru a vanilkovou dření, přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a vše dobře promíchejte. Poté vrstvěte do poháru. Poslední vrstvu nechte bílou a ozdobte ji polovinou čerstvé jahody.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář