Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehaný borůvkový cheesecake

Křupavé a zlatavé hrudky máslových sušenek dotáhly celou kompozici k naprosté dokonalosti – pohár chtěli všichni!

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Pohár

Ingredience

    • 2 žloutky
    • 100 g krupicového cukru
    • 250 g čerstvého smetanového sýra
    • 100 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • 250 g čerstvých borůvek
    • 200 g máslových sušenek
    • 50 g másla

Příprava jídla

1 Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou párou do pěny. Prošlehejte se sýrem a šlehačkou. Dejte do lednice vychladnout.

2 Rozmixujte sušenky s máslem, rozprostřete v hrudkách na plech s pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova.

3 Do pohárů dejte část borůvek, na ně cukrářským sáčkem nastříkejte krém a zasypte vrstvou sušenek; opakujte do naplnění poháru. Poslední naneste krém a posypte ho trochou sušenkové směsi a borůvkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Borůvkový trifle s pusinkami

30x neodolatelné borůvky

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář