Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní bageta

Sýr dokáže hezky zezlátnout, a přitom se z něj nestane guma. Lahodná obměna: místo sterilované zeleniny vyzkoušejte čerstvé papriky či rajčata anebo použijte kvalitní šunku, nakrájenou na kostičky. Stoprocentně si pochutnáte!
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • 1 bagetu, podélně rozpůlenou, anebo
    • 2 krajíce běžného chleba
    • 50 g nakládané zeleniny (sterilovaná paprika, cibulky...)
    • malou hrst vypeckovaných černých oliv, nakrájených na plátky
    • 100 g kozího nebo ovčího sýra (orava nebo kaškaval), nakrájeného na kousky (použít můžete i rozdrobený měkký kozí sýr nebo slovenskou brynzu)
    • 2 lžičky octa balsamico
    • několik lístků rokety nebo salátu, drobně natrhaných
    • extra panenský olivový olej na zakapání

Příprava jídla

1. Rozpalte gril a z jedné (té zakulacené) strany opečte bagetu nebo krajíček chleba. Otočte, na neopečenou stranu rozdělte zeleninu a bohatě ji posypte kolečky oliv a kostičkami sýra. Bagetu nebo chléb vraťte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a zlátnout.

2. Obloženou bagetu sejměte z grilu, a dokud je sýr ještě horký, zakápněte ho balzamikovým octem a olivovým olejem. Chutě se krásně spojí dohromady. Zapečenou křupavou bagetu položte na talíř a posypte ji zelenými lístky rokety. Ihned podávejte – buď samostatně jako lehkou večeři, nebo jako elegantní přílohu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.29

Přidat komentář