Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí bramborové gnocchi podle šefkuchaře Andrea Accordiho

Domácí bramborové gnocchi podle šefkuchaře Andrea Accordiho

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1943 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 165 g
Tuky 92 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

s červenou slupkou
sůl
Na omáčku
olivový olej 2 PL
na velmi tekné plátky
špek 100 g
balzamikový ocet
rajče 150 g
oloupaných a nakrájených
bazalka

Postup

1

Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu.

2

Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme.

3

Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky.

4

Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.

5

Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch.

6

Uvařené vložíme do připravené omáčky.

7

Omáčka:  Nastrouhaný parmazán Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu.

8

Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut.

9

Přidejte ocet, rajčata a bazalku.

10

Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte.

Tip: Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.

Autor: vsetecka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč