Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné jehněčí po marocku

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 15 minut
P
Marináda Asijská

Ingredience

    • 4 jehněčí kotletky
    • 4 lžičky ostré paprikové pasty (harissa)
    • 1 lžíci olivového oleje
    • hrst lístků čerstvého koriandru
    • (nemusí být)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Naložte kotlety: harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a čtvrt hodiny ho marinujte.

2. Rozpalte gril, kotlety osolte a opepřete. Dejte je na mřížku na plechu či pekáči a grilujte z každé strany asi čtyři minuty. Nechte minutku odpočinout a podávejte, případně posypané koriandrovými lístky. Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.31
Obrazek uzivatele
kvalitní recept na Harissa zde: http://www.kuchyne.cz/recepty/marocka-harissa-248.aspx Nekupujme chemii a udržujme čerstvý trend ;)

Přidat komentář