Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře po gudžarátsku

Takhle chutná a voní Indie! Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte ke koření špetku mletého chilli.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Dušení 0:20
Kuře Indická

Ingredience

    • 4 vykostěná kuřecí prsa
    • 2 středně velké cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 50 g másla
    • 4 lžíce tučného bílého jogurtu
    • sůl
    • 1 lžička sušeného zázvoru
    • 1 lžička mleté sladké papriky
    • 1 lžička nemletého máku
    • 1 lžička koření garam masala
    • 2 lžičky kari
    • rýže k podávání

Příprava jídla

1 Maso zbavte přebytečného tuku a nakrájejte na kousky. Jednu cibuli nakrájejte najemno a společně s kořením, solí a mákem podrťte lehce v hmoždíři. Připravte si hlubší pánev. Rozpusťte na ní máslo (nejlépe přepuštěné) a na něm minutu osmahněte na kostičky nakrájenou druhou cibuli. K ní přidejte podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékejte.

2 Přidejte maso a jogurt, promíchejte, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a duste, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 20 minut. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte přepuštěné máslo, přidejte k máslu 2 lžičky olivového oleje.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář