Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené ovoce s čokoládou

Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 30 minut
P

Ingredience

    • 300 g míchaného drobného ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
    • strouhanou kůru dobře omytého citronu
    • 100 g bílé čokolády
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.

2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.

3.
Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.32
Obrazek uzivatele
Dobré, ovocem určitě nešetřit. Příště zkusím dvojnásobnou dávku čokolády s něčím kyselejším, třeba višňemi, konzistence krému je totiž hodně tekutá.

Přidat komentář