Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská omáčka

Česká klasika ve verzi pro děti. Tento příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, nabídnout k obědu ho však můžete celé rodině.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 40 g másla
    • 100 g cibule, najemno pokrájené
    • 2 lžíce pohankové mouky (prodávají ve zdravé výživě)
    • 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky a 1 bobkový list
    • 400 ml rajčatového pyré (passaty)
    • 150 ml zeleninového vývaru nebo vody
    • hroznový cukr či fruktóza
    • sůl
    • dětský biokečup a citronová šťáva na dochucení a instantní rýžová kaše na zahuštění

Příprava jídla

1 V hrnci na másle doměkka poduste cibuli; stačí 3 minuty. Přidejte mouku a minutu ji míchejte na světlou jíšku. Vhoďte koření, přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném plameni.

2 Omáčku podle chuti doslaďte, osolte a případně dochuťte kečupem a citronovou šťávou. Pokud chcete, můžete omáčku zahustit instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí piškoty

Prckův dezert

Ovocné pyré

Brokolicové pyré

Čočkovo-pohanková polévka

Ovocné želé ke svačině

Meruňková snídaňová kaše

Vaříme dětem

REKLAMA

Přidat komentář