Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

Pro tuhle luxusní a efektní úpravu je telecí hrudí předurčeno. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky podle sezony.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso Česká

Ingredience

    • 1,5 kg telecího hrudí (i s kostí)
    • 5 starších rohlíků, nakrájených na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g másla, rozpuštěného
    • 2 malá vejce
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • hrst mladých kopřivových listů
    • 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
    • 100 g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • 1 kg nových brambor
    • 1–2 lžičky hladké mouky
    • růžový pepř na ozdobení

Příprava jídla

1 Telecí hrudí vykostěte a upravte na pěkný plát, osolte a opepřete.

2 Rohlíky nejprve pěkně prosolte a propepřete. Máslo smíchejte se žloutky, smetanou a přidejte k pečivu. Potom opatrně přimíchejte z bílků ušlehaný sníh a jemně pokrájené kopřivy.

3 Nádivku rozprostřete na maso a zarolujte, důkladně svažte kuchyňským provázkem a roládu položte do pekáčku na cibuli a anglickou slaninu.

4 Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 2 hodiny. Maso by mělo být měkké, a ne vysušené.

5 Nové brambory důkladně očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka.

6 Roládu vyjměte z pekáče, dejte na prkénko a nechte ji před krájením asi 10 minut odpočinout. Postavte pekáč se šťávou na sporák, zaprašte moukou, rozmíchejte a podle potřeby ještě rozřeďte 200 ml vody nebo vývaru a 5 minut provařte.

7 Roládu nakrájejte na plátky, doplňte vařenými bramborami a na talíři přelijte zahuštěnou šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

REKLAMA

Přidat komentář